tree tops

Pedagoška godina 2017./2018.

Ovdje možete pronaći kalendar zbivanja za pedagošku godinu 2017./2018.

Rujan, 2017.


25. 9. 2017.-SRETAN VAM SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA

Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i od tada je postao godišnji događaj koji se slavi u mnogim zemljama svijeta. Taj dan pruža priliku međunarodnoj zajednici da se usredotoči na važnost konzumiranja mlijeka u školi, ali i na zdravstvene dobrobiti koje pruža u odgoju djece. U potragu za kravama krenuli smo turističkim vlakom ulicama Grada Lipika. Pronašli smo krave, ovce i koze na pašnjaku, uživali smo u prekrasnom prizoru gdje su krave, koze i ovce pasle travu slobodne, nesputane i razigrane! Obitelj Cah nam je omogućila ovaj prekrasni prizor mi im zahvaljujemo na suradnji!

A, sada o kravama ...!

ZARA: krave se hrane travom, kada to promiješaju nastaje mlijeko; LARA: krave su posebne životinje, one su crne, smeđe, bijele i točkaste; NAOMI: kad piju vodu i travu narastu velike; MATEJ: krave izgledaju lijepo, a neke su i ružne, one pomažu ljudima da dobiju mlijeko; FRANKA: bojim se krava jer su velike; LEONARDO: od mlijeko nastaje sir, jogurt, vrhnje; PATRIK: volim jesti sir i piti mlijeko; EMA: krave žive na farmi, a farmer i farmerica brinu o njima; TARA: MLIJEKO NAS ČINI ZDRAVIM!
Svjetski dan školskog mlijeka

Listopad, 2017.


Studeni, 2017.


NAJMLAĐI ZA NAJMLAĐE ZAPALILI SU LAMPIONE-SVJETLO ZA VUKOVAR, ONI GA TADA NISU IMALI!
Tijekom vukovarske ratne kalvarije je UBIJENO 86 djece, od čega 54 djece bilo je mlađe od 10 godina. Najmlađe dijete imalo je 6 mjeseci!
Vukovar

Prosinac, 2017.


Siječanj, 2018.


Veljača, 2018.


Ožujak, 2018.


DOBAR DAN TATA!
Dan očeva u većini zemalja slavi se treće nedjelje u lipnju, no u nekim zemljama, kao u Rusiji i Rumunjskoj, slave ga u veljači i svibnju. U Hrvatskoj se slavi 19. ožujka, kao i u Italiji, Španjolskoj i Portugalu. Nastao je u čast muškom roditeljstvu i utjecaju očinstva na društvo. Prva zemlja koja je uvela Dan očeva bile su Sjedinjene Američke Države početkom 20. stoljeća, točnije 1910. godine. Tata je onaj koji brine i aktivno sudjeluje u djetetovom životu. On je onaj uz kog djeca rastu i fizički i psihički jer tata se ne libi ničega - ni satova plesa ni nogometnih utakmica, ni sjedenja u parku ni spravljanja večere ni frizura ni bolesti. Tata je onaj koji je tu. Kada treba i kada ne treba. Kada je sve u redu i kada ništa nije u redu. Svatko može postati otac, ali treba biti pravo muško da bi bio i tata.
Dan tata

Travanj, 2018.


Svibanj, 2018.


Lipanj, 2018.